Our services

Mezoterapija

Efekat mezoterapije posle više ponovljenih tretmana

Mezoterapija je medicinsko-kozmetička tehnika kojom se utiče na procese u srednjem sloju kože (dermis), kako bi se došlo do željenih efekata u vidu boljeg i zdravijeg izgleda kože. Začetnik mezotarapije je francuski lekar Mišel Pistor, a tokom 60 godina primene i napretka ove tehnike, najbolje rezultate mezoterapija daje upravo kada se primenjuje u kozmetičke svrhe. Rezultati primene mezoterapije su izuzetno dobri i brzo primetni. Koža deluje jedrije, glatkija je i ima bolju boju, pri čemu se najčešće tretira lice. Druge regije koje se mogu uspešno tretirati su vrat i dekolte.

Mezoterapija se takođe koristi i za eliminaciju potkožne masti, obnavljanje korena kose i druge tretmane, međutim rezultati nisu zagarantovani u svim slučajevima. U našoj ordinaciji imamo dobra iskustva kada se mezoterapija koristi za uklanjanje masti u predelu stomaka, međutim samo kada terapiju prati i promena ishrane, odnosno bavljenje fizičkom aktivnošću.

Roler za mezoterapiju

Preparati za mezoterapiju

Preparati koji se unose mezoterapijom veoma se brzo apsorbuju u koži. Unose se iglama, na dubini od svega 1-4mm, putem multi-injektora koji omogućavaju da razmak između mesta uboda bude pravilan. Reč je o iglama veoma malog prečnika, tako da se ubod praktično i ne oseća, posebno jer je dubina uboda veoma mala i jer se koristi topikalna anestezija kremama.

Preparati za mezoterapiju najčešće sadrže kombinaciju sledećih supstanci:

– vitamini

– minerali

– hijaluronska kiselina

– prirodni biljni ekstrakti

– enzimi i aminokiseline (peptidi)

Na osnovu našeg višegodišnjeg iskustva, možemo potvrditi da su preparati za mezoterapiju izuzetno pouzdani i efikasni, bez bilo kakvih negativnih posledica. Reč je o najnaprednijoj vrsti kozmetičkog tretmana, kako po načinu apliciranja, tako i po kvalitetu preparata. Mezoterapija uspešno eliminiše bore i pore, dajući koži odličnu teksturu, a posebno dobri rezultati postižu se u kombinaciji sa hemijskim pilingom.

Mezoterapija korena kose

Mezoterapija posebno se preporučuje u zimskim mesecima, kako ne bi došlo do hiperpigmentacije, kao i posle povratka sa letovanja, kako bi se koža oporavila od jakog sunca. Mezoterapija se sprovodi u ciklusima od 4-6 tretmana, sa razmacima od po desetak dana.

Book your appointment